Disponibilitate 24 / 7 / 365
Prin ticket de suport si telefonic
 0371 781 387
Telefon Suport
Vanzari: comercial@hostconcept.ro
Tehnic:   suport@hostconcept.ro


Termeni si conditii


I. Despre hostconcept.ro


Cuvantul “hostconcept.ro” sau “hostconcept” in acesti Termeni si conditii de utilizare va identifica compania Cloud Host Concept S.R.L, avand calitatea de furnizor de servicii de gazduire web. Toate detaliile despre Cloud Host Concept S.R.L pot fi gasite in pagina Despre noi.

Serviiciile hostconcept sunt clasificate astfel: inregistrare domenii web, gazduire website – solutii shared, vps, reseller, servere dedicate, servicii de email, servicii de administrare servere si management, certificate SSL. Intreaga lista completa cu serviciile hostconcept pot fi gasite pe pagina web www.hostconcept.ro.


II. Serviciul de contractare

Achizitia serviciilor furnizate de hostconcept.ro presupune acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare. Acceptul are loc in procesul de comanda online, prin consimtamantul clientului ca a citit si a luat la cunostinta aceste reguli si clauze de functionare. Conform Ordonantei nr.130 din 31 august 2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta: “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, în cazul prestarilor de servicii, de la încheierea contractului”.

III. Metoda de aplicare

Termenii si conditiile de utilizare se aplica tuturor vizitatorilor website-ului www.hostconcept.ro cat si clientilor acestuia, care folosesc serviciile. Scopul acestora este de a asigura faptul ca toti utilizatorii hostconcept.ro au aceleasi drepturi si interese, conforme cu regulile aplicate.

IV. Utilizarea serviciilor

Politica de utilizare a serviciilor, agreata de beneficiar, va fi parte integrata din contractul semnat intre hostconcept.ro si beneficiar, chiar daca un anumit produs sau serviciu va avea politici de utilizare individuale sau personalizate, stabilite de comun acord.


A. Resursele Serverelor

Clientul care doreste o cantitate mai mare de resurse (memorie RAM, CPU sau procese simultane) va avea posibilitatea de a plati suplimentar pentru acestea sau, dupa caz, de a trece abonamentul la un pachet cu resurse superioare.

In cazul in care integritatea serverului/buna functionare este afectata de consumul in exces a unui cont de gazduire, hostconcept.ro isi rezerva dreptul de a suspenda contul in cauza, fara o notificare in prealabil.


B. Trimiterea mesajelor nesolicitate, de tip spam

Scopul e-mailului este de comunicare, nu de promovare. Hostconcept.ro are toleranta o la transmiterea de mesaje online nesolicitate, de tip spam. Acestea sunt strict interzise, indiferent de natura acestora sau daca prejudiciaza sau nu serverele web.


C. Utilizări neacceptate, interzise

Serverele hostconcept.ro pot fi folosite doar în scopuri legale. Este interzisă transmiterea, stocarea sau distribuirea oricaror informaţii, date sau materiale care incalca dispoziţiile legale sau care, in mod direct, pot facilita incalcarea oricarei prevederi legale.

Clientul se obliga:

1. – sa asigure utilizarea corespunzatoare a serverului web si facilitatilor oferite de furnizor, sa nu provoace daune sau prejudicii furnizorului prin utilizarea incorecta a serviciilor oferite.
2. – sa nu incredinteze parolele de acces la contul de FTP al site-ului, unor persoane neautorizate.
3. – sa nu utilizeze serviciile in scopuri ilegale sau pentru a sustine activitati ilegale.
4. – sa utilizeze serviciile oferite de furnizor in asa fel incat sa nu contravina legislatiei in vigoare cu privire la protectia minorilor.
5. – sa nu trimita e-mailuri comerciale nesolicitate si e-mailuri de tipul „bulk” (SPAM).
6. – sa nu acceseze neautorizat conturile altor clienti.
7. – sa nu utilizeze serviciile oferite de furnizor in asa fel incat sa determine distribuirea de virusi informatici.
8. – sa nu utilizeze programe care aduc atingere bunei desfasurari a activitatii furnizorului,
9. – sa nu faca streaming audio sau video, fara o solicitare in prealabil.

Clientul are dreptul:

1. – sa foloseasca facilitatile oferite de serviciul de gazduire pentru site-urile proprii, in conditiile prezentului contract.
2. – de a semnala eventualele nereguli sau erori care impiedica buna functionare a site-ului si care tin de gazduirea acestuia.

Conform Legii comerţului electronic nr.365/2002, cu modificările ulterioare, hostconcept.ro va actiona imediat in vederea eliminarii sau blocarii accesului la orice activitate sau informatie care, prin natura sa, poate vatama drepturile unei terte persoane.


D. Trimiterea de emailuri

Fiecare serviciu de gazduire are inclus un anumit numar de adrese de email prin serviciul de email, care se va utiliza conform clauzelor specifice Termenilor si Conditiilor si a contractului incheiat cu hostconcept.ro.

Serviciile de email trebuie utilizare in limita a 300 de emailuri trimise pe ora, pentru o buna functionare, intr-un mediu sigur, adecvat furnizarii de servicii de gazduire. Depasirea acestui nivel poate duce la diverse nefunctionalitati si dezavantaje, cum ar fi:

-blocarea serverullui, ce poate duce la restartarea acestuia.

-blacklistarea IP-ului aferent serverului de email in mai multe liste de spam, cu repercusiuni asupra tuturor clientilor ce gazduiesc aplicatii pe serverul respectiv.

-ranking scazut la servicii precum Gmail sau Yahoo.

-intarziere in trimiterea de emailuri.

-livrarea emailurilor catre servicii Yahoo sau Gmail poate deveni imposibila.


E. Proprietate intelectuala

hostconcept.ro este unicul proprietar al materialelor si informaţiilor disponibile pe website. Nimeni nu va putea copia, retransmite sau reproduce niciun fel de material, prin nicio modalitate.

V. Reguli Domenii web

Numele de domenii sunt inregistrate pe perioada stabilita la efectuarea comenzii. Inainte de a expira, hostconcept.ro va trimite mai multe emailuri de notificare, pentru a avertiza ca urmeaza sa expire domeniul in cauza, inainte cu 30 de zile de data scadenta. Totodata, clientul va primi pe email si factura de prelungire a domeniului.

Din acest motiv, adresele de email ale conturilor client trebuie sa fie actualizate si functionale. Un domeniu expirat va putea fi recuperat conform regulilor registrarilor, achutand contravaloarea taxei de carantina in cauza. Pentru a evita achitarea unor taxe suplimentare, se recomanda prelungirea in termen a domeniilor web, indiferent de extensia acestora.

Domeniile .ro se supun regulilor rotld.ro iau domeniile internationale se supun regulilor ICANN.

ICANN Policy: http://www.icann.org/dndr/udrp/policy.htm
REGULI PENTRU INREGISTRAREA SI FOLOSIREA NUMELOR DE DOMENII SI SUBDOMENII DIN ZONA .RO.IM
REGULI PENTRU INREGISTRAREA NUMELOR DE DOMENII SI SUBDOMENII DIN ZONA.ro
CONTRACT (INTELEGERE) PENTRU INREGISTRAREA DE DOMENII .ro

VI. Drepturile si obligatiile furnizorului

Furnizorul se obliga:

1. – sa asigure spatiul si functionalitatea pentru gazduirea site-ului clientului, insotit de caracteristicile prezente, conform pachetului ales de client.
2. – sa mentina disponibil pentru accesul http domeniul clientului, garantand o disponibilitate a sistemului (uptime) de cel putin 99,9% pe an, din momentul activarii domeniului sau a domeniilor amintite mai sus ori a gazduirii.
3. – sa asigure confidentialitatea parolelor de acces sau a parolelor de e-mail ale clientului.
4. – sa remedieze problemele de natura tehnica ce impiedica functionarea normala a acestui serviciu si care revin atributiilor furnizorului (probleme tehnice ale serverului, configurari incorecte realizate de furnizor, aspecte necorespunzatoare cu cele prezentate in contract.
5. – sa utilizeze toate mijloacele pe care le are la dispozitie (in limita posibilitatilor) pentru satisfacerea clientului sau, prin asigurarea unui mediu profesional cat mai sigur si cat mai stabil.

Furnizorul are dreptul:

1. – de a solicita orice tip de documente care sa probeze identitatea clientului; clientul va aduce la cunostinta furnizorului orice schimbari ale acestor date survenite pe perioada prezentului contract, in termen de 72 de ore de cand acestea au avut loc.
2 . – de a suspenda prestarea serviciului in cazul neplatii facturilor in termen de 5 zile lucratoare de la emiterea acestora sau a nerespectarii conditiilor contractului de catre client.
3. – de a aplica penalitati de minim 0.5% din pretul contractului pentru fiecare zi de neplata. Reluarea contractului va fi posibila numai dupa plata tuturor restantelor, a eventualelor penalitati si a unui avans care reprezinta valoarea abonamentului pe minim 1 ( o ) luna.
4. – de a-si selecta clientela.

VII. Incetarea contractului

Contractul poate inceta de drept in cazul in care una din parti:
a) nu isi executa una din obligatiile esentiale enumerate in prezentul contract la punctul I,
b) este declarata in stare de incapacitate de plata sau a fost declansata procedura de lichidare (faliment), inainte de inceperea executarii prezentului contract.
c) in termen de 5 zile de la data primirii notificarii prin care i s-a adus la cunostinta ca nu si-a executat ori isi executa in mod necorespunzator oricare din obligatiile ce-i revin.
2. Partea care invoca o cauza de incetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte parti cu cel putin 5 zile inainte de data la care incetarea urmeaza sa-si produca efectele.
3. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre parti.
4. Prevedereile prezentului capitol nu inlatura raspunderea partii care in mod culpabil a cauzat incetarea contractului.
5. Daca un anumit client monopolizeaza resursele sistemului si impiedica furnizarea serviciilor catre ceilalti clienti, contractul se reziliaza dupa o prealabila notificare, fara returnarea platilor facute catre furnizor.

VIII. Plata si facturare

Preturile afisate in euro sunt finale, fara nicio alta taxa adaugata, precum TVA ( 19% ). Facturile in RON vor fi calculate la cursul BNR din ziua emiterii acesteia. Clientul este de acord sa achite in avans serviciile, achitand factura proforma, urmand sa primeasca in format electronic factura fiscala.

Factura de prelungire a serviciilor se va emite cu 15 zile inainte de scadenta. In caz de neplata, domeniile vor expira la data scadenta iar serviciile de gazduire se vor suspenda in termen de 5 zile.

In 15 zile de la depasirea datei scadente, hostconcept.ro isi rezerva dreptul de a sterge definitiv contul de gazduire de pe server.

IX. Modificari

Hostconcept.ro isi rezerva dreptul de a efectua modificari la Termenii si conditiile de utilizare in orice moment, fara o notificare in prealabil, acestea putand fi accesate oricand pe site-ul web www.hostconcept.ro, pagina Termeni si Conditii.